De tweede fase van de werken tengevolge van het nieuwe pompstation in het Bergbos is van start gegaan. Er wordt een doorsteek gemaakt ter hoogte van het opjaagstation. De waterleidingen tussen Oude Godstraat en het opjaagstation worden vernieuwd.

De Herentalsesteenweg is volledig afgesloten voor een termijn van één maand vanaf dinsdag 2 augustus tot en met einde augustus.
Het kruispunt Oude Godstraat-Herentalsesteenweg werd enkele dagen ook volledig afgesloten. Nu is de doorgang via Oude Godstraat richting centrum echter terug mogelijk.
Afhankelijk van de voortgang van de werken en de weersomstandigheden zal dit kruispunt in een later stadium terug enkele dagen afgesloten worden.
 
Er wordt een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer langs Westerlosesteenweg, Heistseweg, Dorpsstraat en Ijzerenweg tot in Hulshout centrum (Vital Celenplein), Hulshoutsesteenweg en omgekeerd.
 
Er is plaatselijk verkeer toegelaten in de Herentalsesteenweg voor de bewoners.
De zijstraat Schaffelberg wordt niet afgesloten en is dus steeds bereikbaar voor de bewoners.
 
Tegelijkertijd zullen er ook werken aan het fietspad gebeuren. Er is een omleiding voorzien voor de fietsers gedurende hele periode van de werken via de Kerkhofstraat.